För att köttet ska vara av högsta kvalitet hängmöras det i 14 dagar. Vid hängmörning bryter köttets egna enzymer ner proteiner i bindväv och celler, även vattnet i köttet avdunstar vilket ger ett mört och fast kött med mycket smak och bra tillagningsegenskaper. Efter hängmörningen vakuumpackas köttet, då fortsätter mörningen ytterligare tills man tillagar eller fryser in köttet.
Varför välja vårt kött
Vi tycker att transporten inför slakt ska vara så kort som möjlig. Därför slaktas djuren i Lammhult som ligger 6 mil från gården. Sedan styckas köttet på ett lokalt styckeri utanför Tenhult.
1. Högrev 2. Entrecôte 3. Ryggbiff 4. Filé 5. Rostbiff / Rostas
6. Nötrulle 7. Bog / Bogrulle / Luffarstek 8. Bringa 9. Rumpstek / Flankstek
10. Fransyska 11. Innanlår / Ytterlår
Våra lådor består av 1/6 dels djur vilket blir ca 30 kg kött av högsta kvalitet. De består av ungefär hälften styckningsdetaljer och hälften färs. Vid leverans är allt kött vakumförpackat och väl märkt.
Styckningsdetaljer som finns i lådorna är:
Wareborns Gårdsförvaltning
Fredriksdals säteri
571 91 Nässjö
info@frediksdalsnötkött.se
+46 (0)70 52 60330
+46 (0)70 300 5132
Copyright © All Rights Reserved