Ibland kan det vara bra med lite extra inspiration. Här hittar du några recept som kan vara kul att testa.
Servera som en Taco eller kanske i Hamburgaren..
Gör så här
Sätt ugnen på 125°. Lägg köttet i en gjutjärnsgryta. Skala löken och skär i skivor. Blanda tomatsås/chilisås, chipotlepasta, farinsocker, spiskummin och citronsaft och bred det på köttet. Lägg lök och vitlök runt om och häll på ölen. Täck med lock och tillaga i mitten av ugnen 6-7 timmar. Titta till grytan då och då för att inte köttet ska brännas vid. Passa då även på att smaka av. Fyll på ytterligare vätska vid behov. Det är klart när kötter enkelt kan dras isär med en gaffel. Blanda om allt i grytan.
Glöm inte att experimentera! Blanda i det du tycker är gott och vad du känner för t.ex chili eller varför inte lite rökig whiskey.
Ingredienser
1 kg högrev
1 gul lök
4 hackade vitlöksklyftor
1 dl tomatsås / chilisås
1 msk chipotlepasta
1 msk farinsocker
1 msk malen spiskummin
pressad saft av 1 citron
1 god öl
salt
svartpeppar
Passar med det mesta; Ris, kokt potatis eller en bakpotatis..
Ingredienser
1,5-2 kg grytbitar av t.ex. Rostbiff eller Innanlår
salt och svartpeppar
1 tsk timjan
2 lagerblad
2 klyftor vitlök
3-4 msk vetemjöl
1 flaska rött vin
1 tärning nötbuljong
3 msk tomatpuré
ca 200 g rökt fläsk, tärnat
20 steklökar
ca 200 g små hela champinjoner
1 morot eller 2
hackad persilja
Gör så här
Krydda köttet med salt och peppar. Stek fläsket i en panna och lägg i en rymlig gryta. Bryn sen köttet och lägg över i grytan. Tillsätt kryddorna och pudra över mjölet. Vänd runt. Späd med vinet så det knappt når upp på köttet. Smula ner buljongen. Rör ned tomatpurén. Småkoka under lock tills köttet är mört, ca 1,5 timme. Späd med mer vin under tiden om så behövs. Bryn löken och svampen och lägg i grytan tillsammans med morot efter halva koktiden. Red grytan med mjöl och vatten till bra konsistens. Strö över hackad persilja.
Smaka dig fram tills du får det som du tycker om det!
Wareborns Gårdsförvaltning
Fredriksdals säteri
571 91 Nässjö
info@frediksdalsnötkött.se
+46 (0)70 52 60330
+46 (0)70 300 5132
Copyright © All Rights Reserved